Σεμινάριο πρώτων βοηθειών

Την Τρίτη 23/1/2024 πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του σχολείου μας σεμινάριο Πρώτων Βοηθειών από εργαζομένους του ΕΚΑΒ Ηρακλείου και συγκεκριμένα από τον ιατρό Λουμπάκη Εμμανουήλ και τους διασώστες Καλεμάκη Εμμανουήλ και Λαζαράκη Κωνσταντίνο.
Αρχικά, έγινε μια αναλυτική περιγραφή των πιο συχνών ατυχημάτων και παθολογικών καταστάσεων που μπορεί να συμβούν στην καθημερινότητά μας και επιδείχθηκαν οι ενδεδειγμένοι τρόποι αντιμετώπισής τους. Στη συνέχεια, μαθητές της Γ΄ τάξης αλλά και τέσσερις εκπαιδευτικοί του σχολείου (Βασιλειάδης Ευάγγελος, Καλπουρτζής Ιωάννης, Μανιωράκη Ιωάννα και Ορφανάκης Κωνσταντίνος) εκπαιδεύτηκαν πάνω στη μέθοδο καρδιοπνευμονικής αναζωογόνησης (ΚΑΡΠΑ) παράλληλα με τη χρήση αυτόματου εξωτερικού απινιδωτή, καθώς επίσης και στις ενέργειες που ακολουθούμε σε πιθανή πνιγμονή από ξένο σώμα (λαβή Heimlich).
Η δράση κρίνεται ιδιαίτερα επιτυχημένη και εποικοδομητική καθώς έλκυσε το ενδιαφέρον των μαθητών και των καθηγητών, οι οποίοι αποκόμισαν πολύτιμες γνώσεις τόσο στη σωστή αντιμετώπιση ατυχημάτων όσο και στην παροχή πρώτων βοηθειών σε ανθρώπους που ενδεχομένως να τις έχουν ανάγκη στο μέλλον.