ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΕΠΙΣΚΟΠΗΣ

Αγαπητοί γονείς και μαθητές,

θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε για τον τρόπο επανέναρξης των μαθημάτων, μετά τη λήξη της προσωρινής αναστολής λειτουργίας των σχολείων λόγω της ασθένειας COVID-19.

  • Οι μαθητές/τριες θα επιστρέψουν στο σχολείο τη Δευτέρα 18 Μαΐου και θα έρχονται καθημερινά όλοι οι μαθητές.
  • Κατά την προσέλευσή τους στο σχολείο οι μαθητές/τριες παραμένουν στο προαύλιο χώρο του σχολείου , και συγκεκριμένα στο χώρο που βρίσκεται μπροστά από την κεντρική είσοδο του Γυμνασίου και προς το γήπεδο του μπάσκετ κρατώντας αποστάσεις μεταξύ τους. Αναλυτικές οδηγίες θα τους δοθούν τη Δευτέρα 18 Μαϊου 2020.

  • Δεν πραγματοποιείται η πρωινή συγκέντρωση των μαθητών στον προαύλιο χώρο του σχολείου και η καθιερωμένη διαδικασία θα πραγματοποιείται μέσα στις αίθουσες διδασκαλίας.

  • Το κουδούνι θα χτυπάει στις 8:15 καθημερινά και θα δοθούν αναλυτικές οδηγίες στους μαθητές για να προσέρχονται στις αίθουσες διδασκαλίας ανά τμήμα έτσι ώστε να περιορίζεται ο συνωστισμός τόσο κατά την προσέλευση όσο και κατά την αποχώρησή τους από το σχολείο.

  • Έχει γίνει ειδική διαρρύθμιση των αιθουσών διδασκαλίας .

Συγκεκριμένα ένας μαθητής κάθεται σε κάθε θρανίο και τηρείται η απόσταση μεταξύ των θρανίων του 1,5 μέτρου.

Προκειμένου να τηρείται η απαιτούμενη απόσταση μεταξύ των μαθητών, έχει επικολληθεί μαύρη ταινία στο πάτωμα και εκεί πάνω έχει τοποθετηθεί το θρανίο προκειμένου να υπενθυμίζει στους μαθητές ότι δεν επιτρέπεται η μετακίνηση του θρανίου από τη συγκεκριμένη θέση. Επίσης, η καρέκλα του μαθητή έχει τοποθετηθεί σε θέση τέτοια έτσι ώστε να επιτευχθεί ακόμη μεγαλύτερη απόσταση μεταξύ των μαθητών και συνάμα να έχουν όλοι οι μαθητές ορατότητα προς τον πίνακα.

Τέλος, καρτελάκι με το ονοματεπώνυμο του κάθε μαθητή, σε όρθια θέση και ορατή από την είσοδο του κάθε τμήματος, έχει τοποθετηθεί πάνω στο θρανίο έτσι ώστε να διευκολυνθεί ο κάθε μαθητής κατά την είσοδό του στην αίθουσα διδασκαλίας και να αποφευχθεί συνωστισμός. Μπορείτε να δείτε τις σχετικές φωτογραφίες.

Υπάρχει αντισηπτικό διάλυμα δίπλα στην πόρτα, σε εμφανές σημείο, σε κάθε αίθουσα διδασκαλίας έτσι ώστε οι μαθητές να βάζουν αντισηπτικό διάλυμα κατά την είσοδο και έξοδό τους από την αίθουσα διδασκαλίας . Αναγράφεται η σχετική οδηγία για να τηρείται από τους μαθητές. Μπορείτε να δείτε τη σχετική φωτογραφία.

  • Αναπροσαρμόζονται τα διαλείμματα ώστε να αποφεύγεται ο συνωστισμός των μαθητών/τριων και να διασφαλίζεται η τήρηση των απαιτούμενων αποστάσεων των μαθητών σε κάθε χώρο του σχολείου. Αναλυτικές οδηγίες θα τους δοθούν τη Δευτέρα 18 Μαϊου 2020.

  • Έχει διαμορφωθεί ειδικός χώρος παραμονής μαθητών σε περίπτωση αδιαθεσίας τους. Μπορείτε να δείτε σχετική φωτογραφία .

Αν το παιδί σας δε νιώθει καλά, καλό θα είναι να το κρατήσετε σπίτι.

  • Το κυλικείο θα είναι κλειστό.

Θα πρέπει να εξασφαλίσετε την προμήθεια φαγητού/νερού από το σπίτι για το παιδί σας.

  • Οι μαθητές/τριες οφείλουν να έχουν μαζί τους την απαραίτητη γραφική ύλη (στυλό, γόμες, κτλ), καθώς οποιαδήποτε ανταλλαγή υλικού ανάμεσα στους μαθητές/τριες δεν επιτρέπεται.
  • Δεν επιτρέπονται τα ομαδικά παιχνίδια και η χρήση μπάλας.

  • Νέο πρόγραμμα θα δίνεται στους μαθητές κάθε μέρα. Τα σχολικά λεωφορεία θα μεταφέρουν κανονικά τους μαθητές από και προς το σχολείο. Για την ώρα αποχώρησης των σχολικών λεωφορείων από το σχολείο θα ενημερώνεστε από την προηγούμενη μέρα από τα παιδιά σας. Ενδέχεται τα σχολικά λεωφορεία να έρχονται αργότερα από την ώρα λήξης των μαθημάτων ανάλογα με το ωρολόγιο πρόγραμμα του κάθε τμήματος , οπότε καλό θα είναι, αν μπορείτε, να έρχεστε να παίρνετε τα παιδιά σας την ώρα λήξης των μαθημάτων. Ας μην ξεχνάμε επίσης ότι τα σχολικά λεωφορεία μεταφέρουν και μαθητές του Γενικού Λυκείου και τα προγράμματα των μαθημάτων του Γυμνασίου και του Λυκείου είναι τελείως διαφορετικά και κατά συνέπεια και η ώρα λήξης των μαθημάτων.

  • Έχουν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφάλειας και προφύλαξης των μαθητών/τριών και των εκπαιδευτικών για την αποφυγή συγχρωτισμού, για το φυσικό εξαερισμό και την καθαριότητα κατά τη διάρκεια της λειτουργίας του σχολείου.

  • Υπάρχει η δυνατότητα μαθητής που ανήκει σε ομάδες αυξημένου κινδύνου για νόσηση από COVID 19 ή έχει στο οικογενειακό του περιβάλλον άτομο που ανήκει σε ομάδες αυξημένου κινδύνου για νόσηση από COVID 19 να μην προσέρχεται στο σχολείο χωρίς να υπολογίζονται οι απουσίες με την προϋπόθεση ότι ο γονέας του θα προσκομίσει ο ίδιος στο σχολείο ή θα στείλει με fax (στο 281-771241) ή με email (σκαναρισμένη) σχετική υπογεγραμμένη υπεύθυνη δήλωση στο email του σχολείου: mail@gymepisk.ira.sch.gr Μπορείτε να έχετε τη σχετική Υπεύθυνη Δήλωση αν κάνετε κλικ εδώ.

  • Οποιοδήποτε έγγραφο (βεβαίωση, πιστοποιητικό κλπ) χρειάζεστε καλό θα είναι να το ζητάτε ηλεκτρονικά με μήνυμα στην παραπάνω διεύθυνση του σχολείου.

Παρακαλείσθε να διαβάσετε με μεγάλη προσοχή

1)τις οδηγίες για τους μαθητές που έχει αναρτήσει ο Ε.Ο.Δ.Υ. αν κάνετε κλικ στο σύνδεσμο.

2) τις οδηγίες για τους γονείς που έχει αναρτήσει ο Ε.Ο.Δ.Υ. αν κάνετε κλικ  σύνδεσμο  καθώς επίσης και

3) χρήσιμες πληροφορίες για τον COVID 19 αν κάνετε κλικ στο σύνδεσμο.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συνεργασία και σας ευχόμαστε να είστε υγιείς εσείς και οι οικογένειές σας.

Από τη Διεύθυνση