ΟΔΗΓΙΕΣ ΣΥΝΔΕΣΗΣ ΣΤΗΝ ΤΗΛΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΜΕΣΩ ΣΤΑΘΕΡΟΥ ΤΗΛΕΦΩΝΟΥ ΧΩΡΙΣ ΧΡΗΣΗ ΙΝΤΕΡΝΕΤ

Στην πλατφόρμα  CISCO WEBEX MEETINGS για την τηλεκπαίδευση  μπορεί κανείς να συνδεθεί και μέσω σταθερού τηλεφώνου , αν δε διαθέτει  internet, όπου μόνο μπορεί να ακούει.

Οι μαθητές, που θα συνδεθούν με σταθερό τηλέφωνο χωρίς χρήση ίντερνετ για τα τηλεμαθήματα, θα πρέπει να χρησιμοποιήσουν τον δεκαψήφιο αριθμό που αντιστοιχεί στην εικονική τάξη του κάθε καθηγητή.

Ο δεκαψήφιος αριθμός που αντιστοιχεί σε κάθε καθηγητή έχει αναρτηθεί στο e-class στο μάθημα της πληροφορικής για τους μαθητές και έχει γνωστοποιηθεί στους γονείς με e-mail.

Οι μαθητές μπορούν να ακολουθήσουν  τις παρακάτω οδηγίες σύνδεσης:  

Συγκεκριμένα, στην περίπτωση που δεν υπάρχει σύνδεση στο internet, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη δυνατότητα Call In, δηλαδή την κλήση σταθερού Ελληνικού αριθμού από σταθερό ή κινητό τηλέφωνο. Αυτό θα σας επιτρέψει να συμμετέχετε στο μάθημα και να παρακολουθήσετε το ηχητικό κομάτι. Παρακαλούμε ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα ΜΟΝΟ εφόσον δεν έχετε σύνδεση στο internet.

1.Από το τηλέφωνό σας καλέστε 211 990 2394. Προσοχή: αυτός είναι ο μόνος αριθμός που πρέπει να καλείτε. Η εφαρμογή δίνει τη δυνατότητα κλήσης διεθνών τηλεφωνικών αριθμών, όμως κάτι τέτοιο θα έχει υψηλές χρεώσεις. Χρησιμοποιείτε μόνο τον Ελληνικό αριθμό.

2.Όταν ακούσετε το πρώτο ηχητικό μήνυμα, πληκτρολογήστε τον δεκαψήφιο κωδικό της αίθουσας που αντιστοιχεί σε κάθε καθηγητή και στο τέλος πατήστε δίεση (#).

3.Στο τέλος του δεύτερου μηνύματος πατήστε απλά δίεση (#).

4.Αν ο καθηγητής έχει ξεκλειδώσει την αίθουσα συνδέεστε σ? αυτή και μπορείτε να ακούσετε τον καθηγητή και τους συμμαθητές σας.