ΕΝΑΡΞΗ ΚΑΙ ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 7 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2021

Την Πέμπτη 7 Οκτωβρίου 2021 αρχίζει η σύγχρονη εξ αποστάσεως εκπαίδευση μέχρι να ολοκληρωθούν οι εργασίες που απαιτούνται στο σχολείο μας, λόγω του σεισμού στις 27/9 /2021, που θα μας επιτρέψουν να επανέλθουμε στη δια ζώσης εκπαίδευση.

Η σύγχρονη εξ αποστάσεως εκπαίδευση, όπως γνωρίζετε, είναι η απευθείας διδασκαλία και μετάδοση του μαθήματος σε πραγματικό χρόνο από εκπαιδευτικό, μέσω διαδικτυακής πλατφόρμας, σε μαθητές που παρακολουθούν ζωντανά με ηλεκτρονικό υπολογιστή, κινητό τηλέφωνο ή τάμπλετ και είναι υποχρεωτική για όλους τους μαθητές.

Η διαδικτυακή πλατφόρμα, που θα χρησιμοποιηθεί και φέτος, για τη σύγχρονη εκπαίδευση (τηλεμαθήματα) στον ηλεκτρονικό υπολογιστή ή στο κινητό τηλέφωνο ή στο τάμπλετ, με την οποία θα συνδεθούν οι μαθητές για να παρακολουθήσουν τα μαθήματα αυτά, είναι η CISCO WEBEX MEETINGS μέσω του Πανελλήνιου Σχολικού Δικτύου.

Για την πρόσβαση στην πλατφόρμα αυτή οι μαθητές/τριες μπορούν να χρησιμοποιούν ηλεκτρονικό υπολογιστή, τάμπλετ και κινητό τηλέφωνο (smart phone) με σύνδεση στο διαδίκτυο (Ιnternet) απαραιτήτως.

Η σύγχρονη εξ αποστάσεως εκπαίδευση θα γίνεται σύμφωνα με το ισχύον ωρολόγιο πρόγραμμα του κάθε τμήματος αλλά οι διαδικτυακές ώρες διδασκαλίας αλλάζουνΚάθε καθηγητής έχει το δικό του προσωπικό δωμάτιο (Personal Room) όπου δέχεται τους μαθητές του που αντιστοιχεί σε ένα ξεχωριστό ΣΥΝΔΕΣΜΟ-LINK στην πλατφόρμα CISCO.

Οι ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ- WEBEX LINKS των καθηγητών του σχολείου μας και το ωρολόγιο πρόγραμμα του κάθε τμήματος για την Πέμπτη 7 Οκτωβρίου 2021 και την ώρα έναρξης της κάθε διδακτικής ώρας έχουν σταλεί στο email των γονέων των μαθητών μας και έχουν αναρτηθεί στην eclass στο μάθημα της Πληροφορικής (Ανακοινώσεις).

Παρακαλούνται οι μαθητές/τριες, αφού πρώτα έχουν συνδεθεί με το internet και με ένα φυλλομετρητή (browser) π.χ. Google Chrome, Mozilla,να ακολουθήσουν τις παρακάτω οδηγίες σύνδεσης μέσω  ηλεκτρονικού υπολογιστή, κινητού τηλεφώνου ή τάμπλετ με την πλατφόρμα CISCO WEBEX MEETINGS:

  • Kάνετε κλικ στο ΣΥΝΔΕΣΜΟ-WEBEX LINK του καθηγητή που θέλετε να συνδεθείτε
  • Στη συνέχεια μπορείτε να επιλέξετε join from your browser για συνδεθείτε μέσω του φυλλομετρητή (πχ chrome) ή download it now για να κατεβάσετε και να εγκαταστήσετε την εφαρμογή στη συσκευή σας.

  • Αν επιλέξετε να κατεβάσετε την εφαρμογή θα πρέπει να κάνετε κλικ στο webex.exe που έχει κατέβει στον υπολογιστή σας για να εγκατασταθεί η εφαρμογή. Αντίστοιχα στις κινητές συσκευές πρέπει να εγκαταστήσετε την εφαρμογή webex.

Αφού εγκατασταθεί η εφαρμογή θα δείτε την παρακάτω εικόνα:

Εδώ πρέπει να συμπληρώσετε το πραγματικό σας όνομα και επίθετο, για να σας αναγνωρίσει ο διδάσκων καθηγητής. Η διεύθυνση e-mail δεν είναι απαραίτητο να συμπληρωθεί. Αν όμως θέλετε να την συμπληρώσετε καλό θα είναι να βάλετε την ηλεκτρονική σας διεύθυνση στο Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο (πχ onoma_xrhsth@sch.gr)

  • Πατήστε   NEXT και
  • Τέλος κάνετε κλικ στο Join Meeting και περιμένετε να σας δεχτεί ο καθηγητής με τον οποίο έχετε μάθημα και να βρεθείτε με τους συμμαθητές σας  και …
  • Καλό τηλεμάθημα!!!

Κρίνεται σκόπιμο οι μαθητές/τριες να συνδέονται λίγο πριν από την έναρξη (5 λεπτά νωρίτερα) των τηλεμαθημάτων έτσι ώστε να γίνεται έγκαιρα η σύνδεσή τους με την αίθουσα διδασκαλίας του καθηγητή που πρόκειται να παρακολουθήσουν.

Επιπλέον, κατά τη διάρκεια διεξαγωγής των μαθημάτων αυτών οι μαθητές/τριες οφείλουν να ανταποκρίνονται σε καθήκοντα που ανατίθενται από τους καθηγητές τους π.χ. να απαντούν σε ερωτήσεις, να επιβεβαιώσουν την παρουσία τους, να σχολιάσουν ή και να σημειώσουν στο chat.

Απαγορεύεται η καταγραφή και αποθήκευση ήχου ή/και εικόνας του ηλεκτρονικώς μεταδιδόμενου μαθήματος καθώς και οποιαδήποτε άλλη χρήση του περιεχομένου που μεταδίδεται ηλεκτρονικώς, πέραν της ζωντανής μετάδοσης ήχου ή/και εικόνας σε πραγματικό χρόνο με αποκλειστικούς αποδέκτες τους μαθητές/τριες. Στην περίπτωση παράνομης καταγραφής επιβάλλονται οι κυρώσεις του άρθρ. 38 του ν. 4624/2019.

Η απουσία μαθητή/τριας από κάθε διδακτική ώρα σύγχρονης εξ αποστάσεως εκπαίδευσης καταγράφεται από τον εκπαιδευτικό σε Ηλεκτρονικό Ημερήσιο Δελτίο Φοίτησης και λαμβάνεται υπόψη για τον χαρακτηρισμό της φοίτησής του/της. 

Παρακαλείσθε να παρακολουθείτε καθημερινά το email σας και την ιστοσελίδα του σχολείου http://gym-episk.ira.sch.gr/ για τη συνεχή ενημέρωσή σας.

Σας ευχόμαστε να είστε καλά εσείς και οι οικογένειές σας!